Strip Turnhout


Recensie

De avonturen van Philip en Francis 2: De duivelse valstrik (Veys & Barral)

Is elke parodie een eerbetoon? Wellicht wel. Want om ergens een parodie op te maken, moet je datgene wat je parodieert eerst belangrijk genoeg achten om er mee te lachen. ‘De avonturen van Philip en Francis’ is een parodie op Blake en Mortimer, waarvan zes jaar geleden al een eerste deel verscheen. De makers, Pierre Veys en Nicolas Barral, maken met ‘De duivelse valstrik’ een veel leukere strip dan vorige keer.

De humor van Veys en Barral is goedmoedig en nergens al te scherp, maar bevat toch een hoop goede vondsten – zeker voor de lezer die enigszins vertrouwd is met universum van Blake en Mortimer. De vaste slechterik Olrik blijkt het tot Brits premier geschopt te hebben (zijn devies: Pudding et circenses), en samen met een als superheld uitgedoste Winston Churchill nemen Blake en Mortimer het tegen hem op. Olrik blijkt bovendien ook een voornaam te hebben. (TH)


Pierre Veys & Nicolas Barral
‘De avonturen van Philip en Francis 2: De duivelse valstrik’
Dargaud, 56 blz., €8,95.
***

5 April 2012, 12:01 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina