Strip Turnhout


Recensie

Suicide Island (Mori)

Mangaka Kouji Mori situeert zijn Suicide Island in het Japan van de erg nabije toekomst. Het aantal zelfmoordpogingen ligt enorm hoog en de staat kan en wil niet langer instaan voor de kosten die deze pogingen met zich meebrengen. Als je een zelfmoordpoging overleeft volgen er hospitalisatiekosten, psychologische begeleiding, re-integratie… Het kan en moet goedkoper, denken de autoriteiten. Recidivisten die meerdere zelfmoordpogingen achter de rug hebben worden naar het eiland gestuurd en moeten daar hun plan trekken. Volledig afgesloten van de bewoonde wereld en met enkel suïcidale compagnons moge het duidelijk wezen dat dit geen lachertje is.

‘Suicide Island’ is een soort Expeditie Robinson maar dan met een groep labiele personen. (Net echt, hoor ik hier en daar iemand denken.) De manga is boeiend vanwege het survival-aspect maar ook op het psychologische vlak vormt “Suicide Island” interessante lectuur. Een manga met een volwassen onderwerp, die net dat tikkeltje dieper graaft, maar toch vlot leest. (KS)


Kouji Mori
‘Suicide Island’ (twee delen verschenen),
Kazé, 224 blz., €7,50. (Franstalig)
***

8 May 2012, 17:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina