Strip Turnhout


Recensie

Suicide Island (Mori)

Mangaka Kouji Mori situeert zijn Suicide Island in het Japan van de erg nabije toekomst. Het aantal zelfmoordpogingen ligt enorm hoog en de staat kan en wil niet langer instaan voor de kosten die deze pogingen met zich meebrengen. Als je een zelfmoordpoging overleeft volgen er hospitalisatiekosten, psychologische begeleiding, re-integratie… Het kan en moet goedkoper, denken de autoriteiten. Recidivisten die meerdere zelfmoordpogingen achter de rug hebben worden naar het eiland gestuurd en moeten daar hun plan trekken. Volledig afgesloten van de bewoonde wereld en met enkel suïcidale compagnons moge het duidelijk wezen dat dit geen lachertje is.

‘Suicide Island’ is een soort Expeditie Robinson maar dan met een groep labiele personen. (Net echt, hoor ik hier en daar iemand denken.) De manga is boeiend vanwege het survival-aspect maar ook op het psychologische vlak vormt “Suicide Island” interessante lectuur. Een manga met een volwassen onderwerp, die net dat tikkeltje dieper graaft, maar toch vlot leest. (KS)


Kouji Mori
‘Suicide Island’ (twee delen verschenen),
Kazé, 224 blz., €7,50. (Franstalig)
***

8 May 2012, 17:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina