Strip Turnhout


Recensie

Sisco 4: Whisky coke (Benec & Legrain)

Het blijft nog steeds moeilijk om sympathie te voelen voor Sisco, de gewetenloze en cynische stripheld van tekenaar Benec. Een koelbloedige huurmoordenaar in dienst van de Franse staat als stripheld gebruiken is geen evidente keuze.

Toch kan Sisco in dit deel op onze empathie rekenen, doordat er meer diepgang komt in zijn personage. Hij houdt zich aan de fair-play terwijl zijn tegenstanders zich niet in de kaarten laten kijken. Ook de geheime zus waar hij het nooit over wil hebben, doet hem menselijker overkomen. Dat Sisco de dochter van de president beschermt speelt ook in zijn voordeel omdat hij nu aan de kant van de ‘goeden’ komt te staan. Dit wil niet zeggen dat vecht- en schietpartijen verleden tijd zijn. Om de paar bladzijden worden mensen neergeschoten of in elkaar geslagen. Op den duur wordt het wel een beetje teveel van het goede.

Grafisch blijven de decors erg gedetailleerd. Bij de personages is het echter jammer dat de gezichtslijnen zo hard worden benadrukt omdat het ze een onnatuurlijke uitstraling geeft. (SC)


Benec & Legrain
‘Sisco 4: Whisky coke’,
Le Lombard, 48 blz., € 6.95.
***

8 May 2012, 17:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina