Strip Turnhout


Recensie

Aan boord van de Morgenster (Riff Reb’s)

Als de golven op de cover doodshoofden uitbeelden, weet je al welke sfeer je moet verwachten. Geen clichématige piratenstrip waarin toch nog sympathieke kerels spannende avonturen beleven. In dit album ligt de nadruk veel meer op het echte leven van piraten. Eenzaamheid, moordlust, de aparte solidariteit aan boord en zelfs verliefdheid zijn allemaal aanwezig. Sympathie opbrengen voor de personages is vrijwel onmogelijk, de ene piraat is nog wreder dan de andere. Zelfs het moment dat zachtaardigheid naar boven komt, eindigt in een bloedbad. Maar Reb’s slaagt erin om verhalen te vertellen waar kracht in zit, enerzijds door de historische correctheid en anderzijds door de andere kijk op zeerovers. De beschrijvende zinnen zijn kort en bondig en maken dat het verhaal zonder haperen gelezen wordt. Het monochrome verhaal heeft geen echte plot maar bestaat uit korte verhalen, herinneringen van een verbitterde oude piraat die op zijn leven terugkijkt. De kleur wisselt van verhaal tot verhaal en soms ook binnen hetzelfde hoofdstuk om een bepaald effect weer te geven. (SC)


Riff Reb’s
‘Aan boord van de Morgenster’,
uitgeverij Silvester,  112 blz., €19,95.
****

8 May 2012, 17:14 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina