Strip Turnhout


Recensie

Aan boord van de Morgenster (Riff Reb’s)

Als de golven op de cover doodshoofden uitbeelden, weet je al welke sfeer je moet verwachten. Geen clichématige piratenstrip waarin toch nog sympathieke kerels spannende avonturen beleven. In dit album ligt de nadruk veel meer op het echte leven van piraten. Eenzaamheid, moordlust, de aparte solidariteit aan boord en zelfs verliefdheid zijn allemaal aanwezig. Sympathie opbrengen voor de personages is vrijwel onmogelijk, de ene piraat is nog wreder dan de andere. Zelfs het moment dat zachtaardigheid naar boven komt, eindigt in een bloedbad. Maar Reb’s slaagt erin om verhalen te vertellen waar kracht in zit, enerzijds door de historische correctheid en anderzijds door de andere kijk op zeerovers. De beschrijvende zinnen zijn kort en bondig en maken dat het verhaal zonder haperen gelezen wordt. Het monochrome verhaal heeft geen echte plot maar bestaat uit korte verhalen, herinneringen van een verbitterde oude piraat die op zijn leven terugkijkt. De kleur wisselt van verhaal tot verhaal en soms ook binnen hetzelfde hoofdstuk om een bepaald effect weer te geven. (SC)


Riff Reb’s
‘Aan boord van de Morgenster’,
uitgeverij Silvester,  112 blz., €19,95.
****

8 May 2012, 17:14 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina