Strip Turnhout


Recensie

Empire USA: seizoen 2, deel 2 (Desberg & Queireix)

Er wordt wat afgeknokt, -gevreeën, -gedineerd en -gespioneerd in deel twee van seizoen 2 van ‘Empire USA’. Dat is op zich niet zo erg, maar dat er aan het hele verhaal geen touw vast te knopen is, gaat wel op de zenuwen werken. Flipperkastgewijs ontwikkelt zich de plot. Die nerveuze verspringingen in ruimte en tijd zijn bedoeld om ons in ademloze spanning mee te slepen, dat snap ik wel, maar het enige wat ik doe is eindeloos terugbladeren om de personages toch nog een beetje uit elkaar te kunnen houden. Niet dat het om complexe karakters gaat: de dames zijn stuk voor stuk beeldschone en gewetenloze dellen, de mannen zijn Russen met meer dan genoeg geld om hen te verleiden.

Met weemoed denk ik terug aan Blake en Mortimer, aan de helderheid van hun avonturen, aan de wilskracht waarmee ze zowel een stiff upper lip als hun broek wisten op te houden, aan de stevige ontbijten die hen door oppassende huishoudsters werden opgediend, en aan de gulle bellen cognac die ze des avonds genoten, ontspannen zittend in van die gecapitonneerde clubzetels. Noem mij gerust ouderwets, old chap. (IV)


Desberg & Queireix
‘Empire USA: seizoen 2, deel 2’,
Dargaud, 48 blz., €6,95.
*

8 May 2012, 17:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina