Strip Turnhout


Recensie

Afterschool Charisma (Suekane)

Op de prestigieuze Sint-Kleia-school lopen enkel klonen rond. Klonen van historische figuren die mee onze geschiedenis bepaald hebben. Beethoven, Freud, Napoleon, Hitler, Jeanne d’Arc… Het zijn slechts enkele van de beroemdheden die de school bevolken. De uitzondering op de regel is Shiro. Hij is een doodgewone jongen wiens vader lesgeeft op de school.

Eén van de eerste leerlingen die afstudeerde aan de school is de kloon van John F. Kennedy. Ondertussen werd hij net als zijn illustere voorganger verkozen tot president, maar de geschiedenis lijkt zich op een wel erg akelige manier te herhalen. JFK2 wordt eveneens neergeschoten.

‘Afterschool Charisma’ is een psychologische thriller met groot potentieel. Want naast de tekenstijl en het erg sterke scenario komt ook het filosofische aspect aan bod. Zijn de klonen gedoemd om hetzelfde levenspad te bewandelen als hun illustere voorgangers? Wat met hun eigen dromen? En wat met Shiro? Wat is zijn rol in het verhaal? En wat is de bestaansreden van Sint-Kleia? Welk doel streeft de school na? Niet alleen de lezer wordt geconfronteerd met allerhande vragen, ook de personages zelf krijgen veel vragen op hun bord. (KS)


KUMIKO SUEKANE
‘Afterschool Charisma’ (twee delen verschenen),
Ki-oon, 192 blz., €7,50. (Franstalig)
****

10 July 2012, 13:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina