Strip Turnhout


Recensie

Afterschool Charisma (Suekane)

Op de prestigieuze Sint-Kleia-school lopen enkel klonen rond. Klonen van historische figuren die mee onze geschiedenis bepaald hebben. Beethoven, Freud, Napoleon, Hitler, Jeanne d’Arc… Het zijn slechts enkele van de beroemdheden die de school bevolken. De uitzondering op de regel is Shiro. Hij is een doodgewone jongen wiens vader lesgeeft op de school.

Eén van de eerste leerlingen die afstudeerde aan de school is de kloon van John F. Kennedy. Ondertussen werd hij net als zijn illustere voorganger verkozen tot president, maar de geschiedenis lijkt zich op een wel erg akelige manier te herhalen. JFK2 wordt eveneens neergeschoten.

‘Afterschool Charisma’ is een psychologische thriller met groot potentieel. Want naast de tekenstijl en het erg sterke scenario komt ook het filosofische aspect aan bod. Zijn de klonen gedoemd om hetzelfde levenspad te bewandelen als hun illustere voorgangers? Wat met hun eigen dromen? En wat met Shiro? Wat is zijn rol in het verhaal? En wat is de bestaansreden van Sint-Kleia? Welk doel streeft de school na? Niet alleen de lezer wordt geconfronteerd met allerhande vragen, ook de personages zelf krijgen veel vragen op hun bord. (KS)


KUMIKO SUEKANE
‘Afterschool Charisma’ (twee delen verschenen),
Ki-oon, 192 blz., €7,50. (Franstalig)
****

10 July 2012, 13:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina