Strip Turnhout


Recensie

1001 Comics You Must Read Before You Die (Gravett)

Welke 1001 romans we nog moeten lezen voor we het tijdelijke met het eeuwige verwisselen, en welke langspeelplaten we zeker nog eens moeten beluisteren, werd ons in twee lijvige boekwerken al diets gemaakt. Nu verschijnt ook een vuistdik boek (voorlopig alleen in het Engels) met daarin de 1001 strips die u zeker tot u moet nemen.

De Britse strippublicist Paul Gravett coördineerde het geheel, en sprak overal ter wereld deskundige schrijvers aan om bijdrages te leveren en hem bij te staan bij de selectie. Het levert een wereldwijd overzicht op van wat er allemaal aan goede strips gemaakt is zonder voorgaande. Kinderstrips, superhelden, graphic novels van over heel de wereld, het staat allemaal broederlijk naast mekaar. Het accent ligt in de eerste plaats op wat er in het Engels beschikbaar is uiteraard, maar de focus van Gravett c.s. is erg breed. Voor onze achtertuin is de keuze gevallen op werk van Willy Vandersteen, Bob de Moor (op diens fantastische gagstrip ‘Balthasar’), Marc Sleen, Jef Nys, Marvano, Judith Vanistendael, Randall.C, Brecht Evens, en Olivier Schrauwen. En ook de Frans-Belgische school is uiteraard goed vertegenwoordigd. (TH)


Paul Gravett (red.)
‘1001 Comics You Must Read Before You Die’,
Cassell Illustrated, 960 blz., ca. €22,50. (Engelstalig)
****

10 July 2012, 13:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina