Strip Turnhout


Recensie

Hergé. Portrait intime du père de Tintin (Mouchart & Rivière)

Nog een biografie over Hergé? Inderdaad. Maar een zeer welkome. De voorbije jaren verscheen een stapel steeds dikker wordende levensbeschrijvingen van de geestelijke vader van Kuifje, waarbij telkens wel wat nieuwe informatie naar boven werd gespit. Scenarist François Rivière en Benoît Mouchart, artistiek directeur van het stripfestival van Angoulême, namen al die informatie tot zich, spraken met een hoop getuigen en distilleren daar het verhaal van Hergé uit. Ze maken daarbij keuzes, en bepalen in welke mate en op welke manier zijn persoonlijk leven volgens hen belangrijk is geweest voor wie het artistieke parcours van Hergé. Een verfrissend bondig, vlotte en heldere kijk op een van de toonaangevende Belgische kunstenaars van de vorige eeuw. (TH)


Benoît Mouchart & François Rivière
‘Hergé. Portrait intime du père de Tintin’,
Robert Laffont, 252 blz., €19. (Franstalig)
****

10 July 2012, 13:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina