Strip Turnhout


Recensie

Hergé. Portrait intime du père de Tintin (Mouchart & Rivière)

Nog een biografie over Hergé? Inderdaad. Maar een zeer welkome. De voorbije jaren verscheen een stapel steeds dikker wordende levensbeschrijvingen van de geestelijke vader van Kuifje, waarbij telkens wel wat nieuwe informatie naar boven werd gespit. Scenarist François Rivière en Benoît Mouchart, artistiek directeur van het stripfestival van Angoulême, namen al die informatie tot zich, spraken met een hoop getuigen en distilleren daar het verhaal van Hergé uit. Ze maken daarbij keuzes, en bepalen in welke mate en op welke manier zijn persoonlijk leven volgens hen belangrijk is geweest voor wie het artistieke parcours van Hergé. Een verfrissend bondig, vlotte en heldere kijk op een van de toonaangevende Belgische kunstenaars van de vorige eeuw. (TH)


Benoît Mouchart & François Rivière
‘Hergé. Portrait intime du père de Tintin’,
Robert Laffont, 252 blz., €19. (Franstalig)
****

10 July 2012, 13:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina