Strip Turnhout


Recensie

Shinjuku fever (Kubo)

Shinjuku is een wijk van Tokio die vooral gekend is door het bruisende nachtleven dat veel (excentrieke) jongeren aantrekt. Fuku is een doodnormale jongen die eigenlijk in niets uitblinkt. Zijn enige gave is anderen te motiveren, bijvoorbeeld als lid van de supportersclub van de school. Daar schreeuwt hij uit volle borst de sportclubs naar de overwinning. Wanneer zijn beste vriend hem meeneemt naar Shinjuku, belanden ze in grote problemen. Ze worden beroofd door een groep mooie meisjes. Om zijn schulden terug te betalen zal Fuku moeten bijklussen in een host club. Een host club is een bar waarin mannelijke ‘hosts’ de vrouwelijke klanten paaien om hen zoveel mogelijk geld af te troggelen. De vrouwen komen hun hart luchten, zijn op zoek naar een complimentje of willen gewoon wat vertier. Fuku zal terechtkomen in dergelijke host club en er proberen zijn geld te verdienen. Maar hij is onhandig, doodeerlijk en enorm goedgelovig. Hoe zal hij overleven tussen al deze haaien?

‘Shinjuku Fever’ is een erg grappige manga die een boeiend facet van het Japanse nachtleven uitlicht. Mangaka Mitsurou Kubo laat het hart van Shinjuku ook in zijn manga kloppen. En dat is altijd een goed teken. Een aanrader voor wie zin heeft in een gezonde portie loserhumor. (KS)


MITSUROU KUBO
‘Shinjuku fever’ (twee delen verschenen),
Delcourt/Akata, 192 blz., € 6,95. (Franstalig)
***

10 July 2012, 13:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina