Strip Turnhout


Recensie

César, l’intégrale (Tillieux)

Maurice Tillieux stond binnen de groep rond het weekblad Robbedoes altijd wat in de schaduw van Peyo, Morris, Franquin en Roba. Ten onrechte, want de strips die hij voor het blad maakte behoren tot de beste strips die ooit in ons land werden gemaakt.

Maurice Tillieux verdiende zijn plaatsje in de geschiedenis met ‘Guus Slim’, waarin hij humor, actie en spanning combineerde tot een van de beste strips aller tijden. Met het album ‘De verdronken wagen’ als absoluut hoogtepunt. Maar Tillieux had meer pijlen op zijn boog, zoals de gagstrip ‘César’ over een striptekenaar en zijn dochtertje die hij tussen 1960 en 1966 maakte voor het blad Le Moustique. Aanvankelijk soms nog vrij braaf en flauw, maar uiteindelijk worden de grappen steeds surrealistischer. Prachtig vormgegeven boek ook. (TH)


Maurice Tillieux
‘César, l’intégrale’,
Dupuis, 386 blz., €39. (Franstalig)
***

10 July 2012, 13:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina