Strip Turnhout


Recensie

Een paar dagen samen (Montgermont & Alcante)

Wanneer playboy Xavier van een aan kanker lijdende ex verneemt dat hij de vader is van hun 14 jaar oude zoon, weigert hij aanvankelijk alle contact met de jongen. Zijn baan en de vrouwen boeien hem meer. Maar net wanneer Xavier dan toch een band met zijn zoon Julien ontwikkelt, sterft die aan de gevolgen van de verouderingsziekte progeria. Pas dan beseft Xavier hoeveel de zoon die hij pas kende voor hem betekende.

Wellicht zou zelfs Vijf TV reserves hebben bij zo’n tearjerker, maar scenarist Alcante strooit zodanig kwistig met de clichés dat het verhaal lachwekkend karikaturaal wordt. En na twee pagina’s is het al duidelijk hoe de personages op elke situatie gaan reageren.

De tekeningen van Montgermont zijn aan het scenario gewaagd. In bijna elk plaatje is sprake van overacting waarvoor de figuranten uit ‘Familie’ zich zouden schamen. Als ‘Een paar dagen samen’ bedoeld is als pastiche, zijn de auteurs in hun opzet geslaagd. Maar het valt te betwijfelen. (WLE)


Montgermont & Alcante
‘Een paar dagen samen’, Dupuis (Collectie Vrije Vlucht), 80 blz., €15,50.
**

16 July 2012, 12:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina