Strip Turnhout


Recensie

Alter Ego: Fouad (Renders, Lapière, Reynès & Benéteau)

In het moderne medialandschap voelen ook de stripuitgeverijen de hete adem van de concurrentie in hun nek. De keuzes in hun uitgavepolitiek is voor de doorsnee stripliefhebber dan ook niet altijd even duidelijk. Feit is dat er veel verschijnt anno 2012, heel veel. Klantenbinding is hierbij het sleutelwoord. Mensen wachten niet graag vele jaren op een volgende deel en haken al snel af als hun favoriete reeks in een dipje zit. De laatste jaren zijn conceptreeksen waarbij de leesvolgorde van ondergeschikt belang is, aan een serieuze opmars bezig. Denk bijvoorbeeld aan series als ‘Levenslijnen’ of ‘Quintett’. Ook in deze ‘Alter Ego’ kan je de albums in willekeurige volgorde lezen en zouden aan het eind alle puzzelstukjes moeten samenvallen. Gelukkig is dit meer dan de zoveelste commerciële zet, want regisseur  Renders en scenarist Lapière (‘Luka’, ‘Levenslijnen’) zijn bij het concept zeker niet over één nacht ijs gegaan en leveren een flitsend verhaal af. De tekeningen van Reynès storen niet, maar daar is ook alles mee gezegd. Voordeel van de twijfel? Yep! (MS)


Renders, Lapière, Reynès & Benéteau
‘Alter Ego: Fouad’,
Dupuis, 64 blz., 6,95€.
***

9 July 2012, 19:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina