Strip Turnhout


Recensie

Rik Remix (Vandermeulen, Tibet & Duchâteau)

Jan Bex, de voor de rest minzame striprecensent van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen, maakte zich erg boos in zijn bespreking van ‘Rik Remix’, een bij momenten heftige aanslag van stripmaker David Vandermeulen op ‘Rik Ringers’, de klassieke detectivestrip van tekenaar Tibet en scenarist André-Paul Duchâteau. Vandermeulen verknipte gevechtscènes uit de stapel in de reeks verschenen albums (78 als we goed geteld hebben), en componeerde er een heel nieuw verhaal mee. Nu ja, verhaal… Het wordt méér een lange, doorlopende gevechtsscènes. Kwaad werden wij er niet van, integendeel, wij moesten er hard mee lachen. Tegen Jan Bex zouden we willen zeggen: ‘Gewoon laten gebeuren, probeer er in mee te gaan.’ Want ‘Rik Remix’ is een bij momenten hilarische striptrip, helemaal in de school wat de stripmakers van de Oubapo-groep al jaren proberen: ze vertellen (onder meer) nieuwe verhalen door gebruik te maken van al bestaande stripplaten. ‘Rik Remix’ is niet meer dan het is, maar wel heel hard om te lachen, vonden wij. Wellicht een geval van Love it or hate it. (ZS)


David Vandermeulen (met Tibet & A.P. Duchâteau)
‘Rik Remix’,
Le Lombard, 48 blz., €11,95.
***

9 July 2012, 20:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina