Strip Turnhout


Recensie

‘De pioniers van de nieuwe wereld 18: Het grote rendez-vous’ (Charles & Ersel)

‘De pioniers van de nieuwe wereld’, in 1986 bedacht door Maryse en Jean-François Charles (die nog steeds voor het scenario zorgen maar het tekenwerk vanaf deel zeven aan Ersel overlieten) is intussen aan zijn achttiende deel toe. Trouwe fans van de reeks weten wat ze mogen verwachten en worden dan ook op hun wenken bediend. In dit deel gaat Benjamin op een missie om huiden in te kopen en komt hij terecht op het “grand rendez-vous”, een trefpunt voor ruilhandel waar handelaars en Indianen van verschillende stammen zaken kunnen doen. Zonder dat hij het beseft, brengt zijn tocht hem echter steeds dichter bij Louise, die hij al jaren niet meer gezien heeft en die intussen ook een eigen leven heeft opgebouwd. Hun ontmoeting vormt de emotionele cliffhanger van dit album. ‘De pioniers van de nieuwe wereld’ is een onderhoudende maar weinig verrassende reeks. Het tekenwerk is degelijk maar nooit bovengemiddeld; de plot kabbelt rustig verder. Voor fans van weidse landschappen en historische verhalen. (AG)


Maryse & J.F. Charles en Ersel
‘De pioniers van de nieuwe wereld 18: Het grote rendez-vous’,
56 blz., €11,50.
***

10 July 2012, 12:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina