Strip Turnhout


Recensie

XIII Mystery 4: Kolonel Amos (Boucq & Alcante)

Met Jigounov lijkt de populaire thrillerreeks ‘XIII’ een tekenaar gevonden te hebben die de lijn van voorganger William Vance in zijn hand heeft. En toch gebeuren de interessantste dingen tegenwoordig in de spin off-reeks ‘XIII Mystery’, waarin telkens het verleden van één van de personages uit de reeks wordt uitgediept door de meeste uiteenlopende stripmakers.

De getalenteerde Franse tekenaar François Boucq (bekend van o.m. De Janitor) liet zich voor het verhaal rond Kolonel Amos bijstaan door scenarist Didier Alcante, die alle stereotypes van het genre versmelt tot een voorbeeldige thriller. Een goeie plot (de CIA, de Mossad en Iran ontbreken niet op het appel), met verrassende wendingen, waarbij naarmate het verhaal vordert steeds minder duidelijk wordt wie nu aan welke kant staat – en wie nu precies de slechteriken zijn. Achter een vrij duffe cover gaat in dit geval een goed vertelde, spannende thriller schuil. (TH)


F. Boucq & D. Alcante
‘XIII Mystery 4: Kolonel Amos’,
Dargaud, 56 blz., €6,95.
***

10 July 2012, 13:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina