Strip Turnhout


Recensie

‘Siegfried 3: Godenschemering’ (Alice)

Alex Alice is bij striplezers vooral bekend  van zijn ‘Derde testament’, een relithriller die hij samen met Dorison (‘Heiligdom’, ‘W.E.S.T.’) op poten zette. Solo waagde hij zich ook aan een geheel persoonlijke interpretatie van de Wagner-remix van het Nibelungenlied. Doordat het personage Siegfried centraal komt te staan, kan hij ongegeneerd loos gaan in de actiescènes. Toch maakt Alice zeker niet altijd de veilige keuzes en stouwt hij het album vol symboliek. Alleen al aan de eindscène zouden psychologen, sociologen en bijbelexegeten heel wat geanimeerde concilies kunnen wijden. De tekeningen zijn bijwijlen indrukwekkend. We hebben alleen wat problemen met het personage Mime, dat niet echt past bij de gedragen, realistische stijl van de rest van het album.

Met dit derde deel komt er dus een einde aan Alices Nibelungenadaptatie en we vinden dit wel een beetje jammer. Gelukkig moeten we niet te lang wachten op het tweede deel van ‘Julius’, een veelbelovende spin-off van het eerder vermelde ‘Derde testament’. (MS)


Alex Alice
‘Siegfried 3: Godenschemering’,
Dargaud, 80 blz., €15,50.
****

10 July 2012, 12:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina