Strip Turnhout


Recensie

Dantès 5: Het politieke complot (Boisserie, Guillaume & Juszezak)

Eerder noemden we deze Dantès nog een instantklassieker. Boisserie en Guillaume verrasten ons bij de start van de reeks met een hippe geüpdatete versie van Dumas’ ‘Graaf van Monte Christo’ en maakten van het overbekende verhaal een bijzonder spannende financiële thriller die je het origineel bijna deed vergeten. En vervolgens begon het schoentje te wringen… In de laatste delen verloren beide scenaristen het thrilleraspect wat uit het oog en lag het accent vooral op de (saaie?) perikelen binnen de financiële beau monde. En net als in vergelijkbare reeksen à la ‘I.R.S.’ komt dat de leesbaarheid niet ten goede, zeker niet als de gemiddelde lezer amper het verschil kent tussen een kasbon en een termijnrekening. Gelukkig weten de auteurs in dit vijfde album ten dele de meubelen te redden en brengen ze weer wat vaart in de reeks. Na dit album zou er nog een afsluitend zesde deel komen en dan zit het erop. Een doorstart lijkt ons in deze niet nodig… (MS)


Pierre Boisserie, Philippe Guillaume & Erik Juszezak
‘Dantès 5: Het politieke complot’,
Dargaud, 56 blz., €6,95.
***

10 July 2012, 12:04 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina