Strip Turnhout


Recensie

Ik ben een kathaar 1: De ongrijpbare perfectus (Makyo & Calore)

Toen ik vorige zomer na een steile klim tussen de overblijfselen van de katharenburcht Montségur struinde, kwam er plots een eenzame valk over de ruïne gezweefd, aandachtig de omgeving afspeurend naar een prooi: een machtig beeld en een onvergetelijke ervaring. Ik weet niet of scenarist Makyo (‘Jerome K. Jerome Bloks’, ‘De poort naar de hemel’) zich die dag ook in de Pyreneeën bevond, feit is dat hij in deze katharenstory ook vaak een valk laat opdraven telkens als het hoofdpersonage zijn genezende krachten gebruikt. Deze Guilhem Roché is een goed man, maar is al een tijdje zijn geheugen kwijt en weet dus niet waar zijn krachten vandaan komen. Klinkt bekend? Toch is dit verhaal zoveel meer dan een middeleeuwse ‘XIII’ en weet Makyo de verschillende intriges netjes in elkaar te puzzelen.

Tekenaar Calore tekende al enkele kortverhalen voor het Italiaanse striptijdschrift Il Giornalino en is met deze ‘Kathaar’ aan zijn eerste full album toe. Deze reeks begint uitermate sterk en kan dus voorlopig nog netjes naast Jarbinets magnum opus ‘De as van de katharen’ prijken. (MS)


Makyo & Alessandro Calore
Ik ben een kathaar 1: De ongrijpbare perfectus, 48 blz., €7,95
****

16 July 2012, 10:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina