Strip Turnhout


Recensie

Tatanka 1: Bijtwond (Callède & Séjourné)

Toen we ons doorheen de eerste pagina’s van deze eco-thriller worstelden, konden we een geeuw haast niet onderdrukken. Enkele jongelui van de dierenrechtenorganisatie Tatanka dringen een eenzaam lab binnen om de dieren te laten ontsnappen. Zelfs de moeder van Homer Simpson draaide er in seizoen zeven haar hand niet voor om.

We hadden beter moeten weten… Callède bewees met reeksen als ‘Halloween’, ‘High security’ en ‘Damocles’ al dat hij weet hoe een spanningsboog in elkaar zit en dat kunstje doet hij hier nog eens dunnetjes over. Toch doet de tweede helft ons net iets te veel denken aan ‘De beproeving’ van Stephen King of de film ‘Outbreak’, die ook rond besmettelijke virussen draaien.

Séjourné bewees met ‘UUR U’ dat hij kan tekenen, maar zijn personages kregen hier net iets te weinig body mee om te overtuigen. ‘Tatanka’ valt voorlopig nog een beetje tussen wal en schip. Hopelijk slaat de balans in deel twee naar de goede kant over. (MS)


Joël Callède en Gaël Séjourné
‘Tatanka 1: Bijtwond’,
Medusa, 48 blz., €16,95 
***

10 July 2012, 13:09 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina