Strip Turnhout


Recensie

Godenschemering 1: De vloek van de Nibelungen (Jarry & Djief)

Suske & Wiske hadden hun ‘Ringelingschat’, Wagner zijn ‘Ring des Nibelungen’, Alex Alice zijn ‘Siegfried’, Tolkien zijn ‘Lord of the Rings’… Het zijn niet de minsten die hun potten mosterd gehaald hebben bij het dertiende-eeuwse ‘Nibelungenlied’, een magistraal heldenepos waar de Stallones en Schwarzeneggers van deze wereld een serieus poepje aan kunnen ruiken.

Ook Nicolas Jarry (‘De lemen troon’, ‘Blackwood’) liet zich leiden door deze onverslijtbare vertelling en maakte een zoveelste hertaling van deze classic. In dit eerste deel volgen we overwegend het gehoer en getamboer van oppergod Wodan en zitten we toch al snel op het puntje van onze stoel.

We zijn niet echt fan van de wat flauwe tekeningen van Djief (geef ons maar de groffere lijnvoering van Alice), maar ze zijn toegankelijk genoeg om een groot publiek aan te spreken. In de Franse taal zijn er al vijf delen verschenen én een prequel door andere auteurs. Qua hoer- en tamboerinput zitten we dus nog wel even gebeiteld. (MS)


Nicolas Jarry & Djief (Jean-François Bergeron)
‘Godenschemering 1: De vloek van de Nibelungen’,
Medusa, 52 blz.,  €16,95.
***

10 July 2012, 12:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina