Strip Turnhout


Comicreeks gebaseerd op Coldplays Mylo Xyloto

Vorige week vrijdag 13 juli is op het Comic-Con festival in San Diego het eerste deel in een zesdelige comicreeks, gebaseerd op het meest recente album van Coldplay, voorgesteld. De cd met de raadselachtige titel Mylo Xyloto verscheen eind vorig jaar, en het mysterie achter de naam wordt nu dus verduidelijkt in een stripreeks. Volgens de website van de band kwam het idee voor het personage Mylo Xyloto er drie jaar geleden in een samenwerking met Mark Osborne (regisseur van onder meer Kung Fu Panda), die ook sterk bijdroeg aan de comicreeks. Oorspronkelijk was er een speelfilm gepland, maar het project ontwikkelde zich dus tot een stripreeks. Of er alsnog ook een film zal komen, is op dit moment niet zeker.

In San Diego werd afgelopen vrijdag het eerste deel van de reeks voorgesteld, in een gelimiteerde editie met een unieke cover. De reeks zal pas begin volgend jaar echt van start gaan en zal dan in zes episodes verschijnen. De albums worden uitgegeven door Bongo Comics, de stripuitgeverij van Matt Groening.

Coldplay’s Mylo Xyloto was meteen vanaf de verschijning een enorm verkoopsucces: de cd haalde in 34 landen de top van de hitlijsten en er werden al zes miljoen exemplaren van verkocht. De bijhorende comicreeks zal dus allicht op heel wat aandacht kunnen rekenen. In afwachting van de start van de reeks is op de website van de band een interview met Mark Osborne te vinden.

16 July 2012, 16:00 admin

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel


Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina