Strip Turnhout


Nieuw nummer van Eppo, mét soundtrack

Morgen 12 juli verschijnt er een bijzondere editie van het Nederlandse striptijdschrift Eppo. Het tweewekelijkse blad pakt dan uit met een speciaal soundtracknummer. De makers van het tijdschrift hebben voor alle strips die in het nieuwe nummer verschijnen een bijbehorende soundtrack uitgezocht. Van Esther Verkest tot Lucky Luke: allen krijgen ze hun eigen muziek. Daarmee tekent Eppo voor een primeur.

Het tijdschrift wordt muzikaal opgeluisterd door middel van Layars. Om de extra inhoud te kunnen beluisteren, moet u dus beschikken over een smartphone of tablet waarop de (gratis) Layar app geïnstalleerd is. U kunt dan de met Layar verrijkte pagina scannen om zo toegang te krijgen tot de muziek. Nummers van onder meer Frank Zappa, Dolly Parton en Willeke Alberti werden door de redactie van Eppo geselecteerd. Daarbovenop werden ook eigen composities opgenomen, onder meer van Eppo-tekenaar Uco Egmond.

Met het gebruik van nieuwe media voor haar tijdschrift speelt de Eppo-redactie in op een trend die zowel voor boeken als strips bijzonder actueel is: een steeds toenemende digitalisering en het meer en meer interactief maken van de ‘content’. Zo scoren e-books steeds beter en kon bijvoorbeeld onlangs de interactieve app van het nieuwste Kiekeboe-album Alle eendjes nog op veel succes rekenen.

Het van een soundtrack voorziene nummer van Eppo ligt vanaf morgen 12 juli in Vlaanderen en Nederland in de rekken.

11 July 2012, 15:52 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina