Strip Turnhout


Recensie

I killed Adolf Hitler (Jason)

Stel je voor dat een huurmoordenaar uit de 21ste eeuw de opdracht krijgt om met een teletijdmachine naar het Duitsland van de jaren ’30 te trekken om daar – nog voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog – Adolf Hitler te gaan vermoorden. En stel je verder voor dat de aanslag mislukt, dat Hitler overleeft en er bovendien in slaagt de teletijdmachine in handen te krijgen, en naar de 21ste eeuw vertrekt.

Tot zover het basisgegeven van ‘I killed Adolf Hitler’, een eerder al in het Frans verschenen album van de Noorse tekenaar Jason. Het wonderlijke aan dit boek is dat dit stukje sciencefiction zich uiteindelijk op overtuigende wijze tot een liefdesverhaal ontpopt. Het scenario zit uitstekend in mekaar, de vrije eenvoudige tekenstijl van Jason is bijzonder efficiënt. Alleen heeft hij zijn hoofdpersonages de gelaatstrekken van honden gegeven, en die lijken nogal hard op mekaar. Dat bemoeilijkt de lectuur bij momenten enigszins. Voor de rest is op dit ingenieuze boekje bijzonder weinig aan te merken. (MG)


Jason
‘I killed Adolf Hitler’, Fantagraphics Books, 48 blz., € 12,95. (Engelstalig)
***

27 August 2012, 12:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina