Strip Turnhout


Recensie

I killed Adolf Hitler (Jason)

Stel je voor dat een huurmoordenaar uit de 21ste eeuw de opdracht krijgt om met een teletijdmachine naar het Duitsland van de jaren ’30 te trekken om daar – nog voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog – Adolf Hitler te gaan vermoorden. En stel je verder voor dat de aanslag mislukt, dat Hitler overleeft en er bovendien in slaagt de teletijdmachine in handen te krijgen, en naar de 21ste eeuw vertrekt.

Tot zover het basisgegeven van ‘I killed Adolf Hitler’, een eerder al in het Frans verschenen album van de Noorse tekenaar Jason. Het wonderlijke aan dit boek is dat dit stukje sciencefiction zich uiteindelijk op overtuigende wijze tot een liefdesverhaal ontpopt. Het scenario zit uitstekend in mekaar, de vrije eenvoudige tekenstijl van Jason is bijzonder efficiënt. Alleen heeft hij zijn hoofdpersonages de gelaatstrekken van honden gegeven, en die lijken nogal hard op mekaar. Dat bemoeilijkt de lectuur bij momenten enigszins. Voor de rest is op dit ingenieuze boekje bijzonder weinig aan te merken. (MG)


Jason
‘I killed Adolf Hitler’, Fantagraphics Books, 48 blz., € 12,95. (Engelstalig)
***

27 August 2012, 12:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina