Strip Turnhout


Recensie

Mouse Guard: fall 1152 (Petersen)

Op de cover van dit boekje kijken drie muizen met zwaarden ons ernstig aan. Muizen met zwaarden? Veel gekker moet het niet worden. Petersen heeft met dit eerste deel van ‘Mouse Guard’ een ongelooflijk knap en intrigerend muizenuniversum gecreëerd. Alles draait om een verrader die de veilige muizenwereld op zijn kop dreigt te zetten en de macht wil grijpen. Dat is natuurlijk buiten de ‘Mouse Guard’ gerekend!  Hoewel het verhaal wat traag op gang komt en Petersen ruimschoots de tijd neemt om (soms nogal warrig) de verschillende personages te introduceren, lees je het boek in één ruk uit. ‘Mouse Guard’ is eigenlijk een 10+- kinderboek, maar bevat voldoende verwijzingen naar actualiteit en literatuur om er een ook voor volwassenen aangenaam metaforisch leesboek van te maken. Je legt namelijk  al gauw links met boeken/comics/tekenfilms als ‘Waterschapsheuvel’, ‘De Reddertjes’, ‘The Secret of Nimh’ en het uitmuntende  ‘Bone’. Maar het gegeven is origineel genoeg uitgewerkt om het ook zonder die referenties te kunnen doen.David Petersen
Mouse Guard: Fall 1152, ASP comics, 192 p., €24,95 (import) 
****

27 August 2012, 12:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina