Strip Turnhout


Recensie

Mouse Guard: fall 1152 (Petersen)

Op de cover van dit boekje kijken drie muizen met zwaarden ons ernstig aan. Muizen met zwaarden? Veel gekker moet het niet worden. Petersen heeft met dit eerste deel van ‘Mouse Guard’ een ongelooflijk knap en intrigerend muizenuniversum gecreëerd. Alles draait om een verrader die de veilige muizenwereld op zijn kop dreigt te zetten en de macht wil grijpen. Dat is natuurlijk buiten de ‘Mouse Guard’ gerekend!  Hoewel het verhaal wat traag op gang komt en Petersen ruimschoots de tijd neemt om (soms nogal warrig) de verschillende personages te introduceren, lees je het boek in één ruk uit. ‘Mouse Guard’ is eigenlijk een 10+- kinderboek, maar bevat voldoende verwijzingen naar actualiteit en literatuur om er een ook voor volwassenen aangenaam metaforisch leesboek van te maken. Je legt namelijk  al gauw links met boeken/comics/tekenfilms als ‘Waterschapsheuvel’, ‘De Reddertjes’, ‘The Secret of Nimh’ en het uitmuntende  ‘Bone’. Maar het gegeven is origineel genoeg uitgewerkt om het ook zonder die referenties te kunnen doen.David Petersen
Mouse Guard: Fall 1152, ASP comics, 192 p., €24,95 (import) 
****

27 August 2012, 12:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina