Strip Turnhout


Recensie

The best of Mutts (McDonnell)

In 1999 deed Big Balloon een lovenswaardige poging om de krantenstrip ‘Mutts’ op de Nederlandstalige markt te lanceren. Jammer genoeg bleef het toen bij één deeltje; de fans vonden al snel de weg naar de Amerikaanse originelen.

Deze ‘best of’, een mooi uitgegeven anthologie van 10 jaar ‘Mutts’, is dé perfecte kennismaking voor de ‘Mutts’-leek. McDonnell toont zich een perfect observator van de honden-, katten- én mensenwereld en precies die alledaagse herkenbaarheid zorgt voor een heel aaibare gagstrip die zelden verveelt. De geëngageerde McDonnell  verdient naar ons aanvoelen zeker een ereplaats in de hall of fame van Amerikaanse stripmakers. Tussen Herriman en Schulz moet nog wel een plaatsje vrij zijn. (MS)


Patrick McDonnell
‘The best of Mutts’, Andrews McMeel Publishing, 256 blz., ca €24,95. (Engelstalig)
*****

24 August 2012, 17:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina