Strip Turnhout


Recensie

Lio: Happiness is a squishy Cephalopod (Tatulli)

‘Happiness Is a Squishy Cephalopod’ is de catchy titel van de eerste bundeling van de vreemde avonturen van het jongetje Lio die je ook al in een dagelijks rantsoen kon volgen in De Morgen. Weliswaar in het Engels, maar omdat de humor toch vooral visueel is, hoeft dat laatste niet echt een  belemmering te zijn. Lio’s (on)gelukkige jeugd wordt overmatig gekruid door skeletten, monsters in alle maten en kleuren, buitenaardse wezens, rare uitvindingen én dat ene onbereikbare beugelbekkie dat hem altijd links laat liggen.

Tatulli heeft goed naar een Schulz (‘Peanuts’) en een Watterson (‘Calvin & Hobbes’) gekeken, maar weet de avonturen toch een persoonlijk surreëel tintje mee te geven dat het allemaal boeiend houdt. Deze bundeling is dus verplicht voer voor iedereen die houdt van de betere gagstrip ‘met een hoek af’. Vraag is wel hoe lang de auteur deze rare hersentwists uit zijn mouw kan blijven schudden. Het basisgegeven is misschien iets té beperkt om een langlopend succes te kunnen garanderen. (MS)


Mark Tatulli
‘Lio: Happiness is a squishy Cephalopod’, Andrews McMeel Publishing, 128 blz., € 12. (Engelstalig)
****

22 August 2012, 16:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina