Strip Turnhout


Recensie

A Pearls Before Swine Treasury: The Crass Menagerie (Pastis)

In Pastis’ ‘Pearls Before Swine’-wereldje is niks veilig of heilig. De auteur laat zich volledig loos gaan in het creëren van de meest wacky avonturen voor zijn personages. De brave ‘Pig’ laat zich steeds weer in de luren leggen door de criminele ‘Rat’. De krokodillen verzinnen de meest absurde manieren om hun buurman ‘Zebra’ te kunnen opvreten. En dit gaat zo maar door, pagina’s lang: de betere drieprentjeshumor, knipogend naar de actualiteit en niet vies van een parodietje op zijn tijd.

Met deze derde bundeling (deze ‘treasury’ bevat twee ‘collections’) lijkt Pastis eindelijk de juiste toon te hebben gevonden. In het verleden liet hij zich nogal eens meeslepen door zijn enthousiasme en werden bepaalde situaties tot in den treuren uitgemolken. Grappig is dat hij bepaalde strips ook nog van feedback voorziet (waarom mensen de grap niet snapten, waarom een bepaalde grap geweigerd werd door de Amerikaanse kranten …), zodat de subtiele dubbele bodems ook voor de niet-anglofielen beter te begrijpen zijn. Een pareltje! (MS)


Stephan Pastis
‘A Pearls Before Swine Treasury: The Crass Menagerie’, Andrews McMeel, 264 blz., ca. € 15. (Engelstalig)
****

22 August 2012, 17:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina