Strip Turnhout


Recensie

A Pearls Before Swine Treasury: The Crass Menagerie (Pastis)

In Pastis’ ‘Pearls Before Swine’-wereldje is niks veilig of heilig. De auteur laat zich volledig loos gaan in het creëren van de meest wacky avonturen voor zijn personages. De brave ‘Pig’ laat zich steeds weer in de luren leggen door de criminele ‘Rat’. De krokodillen verzinnen de meest absurde manieren om hun buurman ‘Zebra’ te kunnen opvreten. En dit gaat zo maar door, pagina’s lang: de betere drieprentjeshumor, knipogend naar de actualiteit en niet vies van een parodietje op zijn tijd.

Met deze derde bundeling (deze ‘treasury’ bevat twee ‘collections’) lijkt Pastis eindelijk de juiste toon te hebben gevonden. In het verleden liet hij zich nogal eens meeslepen door zijn enthousiasme en werden bepaalde situaties tot in den treuren uitgemolken. Grappig is dat hij bepaalde strips ook nog van feedback voorziet (waarom mensen de grap niet snapten, waarom een bepaalde grap geweigerd werd door de Amerikaanse kranten …), zodat de subtiele dubbele bodems ook voor de niet-anglofielen beter te begrijpen zijn. Een pareltje! (MS)


Stephan Pastis
‘A Pearls Before Swine Treasury: The Crass Menagerie’, Andrews McMeel, 264 blz., ca. € 15. (Engelstalig)
****

22 August 2012, 17:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina