Strip Turnhout


Recensie

Chemogirl (Acocella Marchetto)

Soms mag je niet op een eerste indruk afgaan. Toen we ‘Chemogirl’, het autobiografische verhaal van de New-Yorkse stripmaakster Marisa Acocella Marchetto over haar strijd tegen borstkanker, voor het eerst in handen kregen, hadden we niet meteen zin om er op aan te vliegen. Vrij droge, nogal schematische tekeningen, schreeuwerige kleuren… Niet meteen our cup of tea, dachten wij.

Ten onrechte, bleek een paar weken later, toen we het boek toch nog eens ter hand namen. Want wie even doorzet ontdekt dat ‘Chemogirl’ een aandoenlijk, meeslepend en origineel relaas is van de strijd tegen een ziekte. Eens meegezogen in het verhaal blijkt zelfs de op het eerste zicht vrij psychedelische inkleuring recht te doen aan het verhaal van Marchetto, dat ze op allerlei vlakken een heel kleurrijke vorm heeft gegeven. En wat meer is: haar strip is bij momenten ook erg grappig. Fijn, warm boek. (TH)


Marisa Acocella Marchetto
‘Chemogirl’, Cargo/De Bezige Bij, 222 blz, € 19,90.
****

29 August 2012, 16:56 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina