Strip Turnhout


Recensie

Plots (stripmagazine)

Toen het eerste nummer van het nieuwe Vlaamse stripmagazine Plots verscheen, waren wij gematigd enthousiast. Het magazine, dat toen nog Het Salon heette (een naam die om auteursrechtelijke redenen sneuvelde), toonde duidelijk “de ambitie om een goed blad te maken”, schreven we in Stripgids 5. Een goed blad was het nog niet, vonden we toen ook nog, maar de ambitie en de potentie waren duidelijk aanwezig. Een jaar later heeft de ploeg achter Plots duidelijk zijn draai gevonden en komt het blad stilaan op kruissnelheid.

Plots wil nadrukkelijk een blad zijn dat werk van stripmakers van de meest diverse pluimage presenteert. Inherent aan een dergelijk concept is dat je moet proberen met die grote diversiteit in het stripwerk toch een degelijk en coherent blad te maken. Doordat de vaste rubrieken stilaan het juiste evenwicht hebben gevonden, het gemiddelde niveau van de getekende bijdragen een heel stuk hoger ligt en de vormgeving op punt staat, maakt Plots langzaam maar zeker zijn doelstellingen waar, en wordt het stilaan een uitstekend platform voor al dan niet jong, al dan niet aanstormend en al dan niet Vlaams striptalent. In haast niets doet Plots nog aan zijn wat ongelukkige voorganger Parsifal denken. (MG)


‘Plots 5’ (stripmagazine), Plotsstrips, 84 blz., € 5.
***

22 August 2012, 16:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina