Strip Turnhout


Recensie

Spent (Matt)

De Amerikaanse tekenaar Joe Matt verraste een jaar of tien geleden met ‘The Poor Bastard’, een vrij miserabilistische, schijnbaar autobiografische strip over een neurotische, oversekste jongeman met bindingsangst en schrik van vrouwen. ‘Spent’ zou het vervolg hierop kunnen zijn, al is het beeld op dit moment duidelijk nog veel schraler en zieliger. Het hoofdpersonage (zijn biografie valt nagenoeg samen met die van Joe Matt zelf) vult zijn dagen met het kijken naar porno en masturbatie, tekent af en toe een beetje en gaat voor de rest vooral op café, met personages waarin zijn collega’s Seth en Chester Brown te herkennen zijn. Op zijn beste momenten is Matt grappig, maar zijn onverholen, soms zelfs bijna autistische miserabilisme weet geen boek lang te boeien. Met ‘The Poor Bastard’ lukte dat nog moeiteloos. (TH)


Joe Matt
‘Spent’, Drawn & Quarterly, 132 blz., € 19,95. (Engelstalig)
**

29 August 2012, 17:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina