Strip Turnhout


Recensie

Conversations avec Muñoz & Sampayo (Fofi)

De stripwinter van 2008 stond helemaal in het teken van José Muñoz, de Argentijnse tekenaar die vooral vanuit Parijs opereert. Reden van al dat feestgedruis: de man won de Grote Prijs van de stad Angoulême en was ere-gast op het festival, zeg maar gerust de striptegenhanger van het filmfestival van Cannes.

Naast een integrale heruitgave met daarin alle avonturen van hun bekendste personage Alack Sinner, was de meest in het oog springende publicatie het interviewboek dat Goffredo Fofi maakte met Muñoz en zijn trouwe compagnon de route, scenarist Carlos Sampayo. De vormgeving van het boek is prachtig, de illustraties vaak weergaloos, maar de interviews rammelen een beetje. De duidelijk zeer belezen Fofi hoort zichzelf net iets te graag praten om tot een goed vraaggesprek te komen. Een interviewer moet in de eerste plaats goed kunnen luisteren.Goffredo Fofi
‘Conversations avec Muñoz & Sampayo’, Casterman, 176 blz., € 24. (Franstalig)
**

22 August 2012, 16:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina