Strip Turnhout


Recensie

L’aventure sans fin. Tome 3: 1996-2006 (Gaumer)

In het najaar van 2006 vierde Le Lombard zijn zestigste verjaardag, en in dit derde deel van de geschiedenis van de uitgeverij gaat Patrick Gaumer (die eerder al onder meer de geschiedenis van het Franse stripblad Pilote schreef) dieper in op wat er gebeurde tussen 1996 en 2006. Het boek begint met de viering van een halve eeuw Le Lombard, en eindigt met de feestelijkheden tien jaar later, met de intussen op 92-jarige leeftijd overleden stichter Raymond Leblanc nog in een glansrol.

Gaumer kiest voor een heel toegankelijke aanpak, waarbij hij in korte stukjes (die zo uit een krant zouden kunnen komen) de actualiteit van het moment beschrijft: het opstarten van een nieuwe reeks, een nieuw album van Thorgal, de Bronzen Adhemar voor Ferry, een huldiging voor William Vance, een feestje met Tibet en Duchâteau… Je leest het allemaal in deze mooie vierkleurenuitgave. Het maakt van dit boek een prettig bladerboek, dat zich minder op de algemene lijnen en evoluties dan wel op weetjes en mooie prentjes toelegt. (TH)


Patrick Gaumer
‘Le Lombard. L’aventure sans fin. Tome 3: 1996-2006’, Le Lombard, 296 blz., € 38. (Franstalig)
***

24 August 2012, 17:17 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina