Strip Turnhout


Recensie

Lovesong 3: Boulette (Christopher)

Dat stripliefhebbers vaak ook muziekfanaten zijn, zal ondergetekende niet ontkennen. Het is dan ook vreemd dat er in het verleden al bij al weinig kruisbestuiving was tussen beide kunstvormen, op een occasionele platenhoes en de BD Jazz-serie na. Christopher vertelt in ‘Lovesong’ het verhaal van vier mannen die tegen hun midlifecrisis aanschurken en samen in een bandje zitten. In dit album wordt vooral het pijnlijke liefdesleven van Boulette in de verf gezet. Qua thematiek sluit deze reeks dus goed aan bij zijn enige Nederlandstalige album ‘Op Kamers’ dat hij samen met scenarist Sylvain Runberg op poten zette. Leuk is hier dat hij het album opdeelt in 13 hoofdstukken die allemaal een titel van een nummer van The Kinks meekrijgen. De cover is bovendien een vrij natuurgetrouwe weergave van een Kinksalbum uit ’68: ‘Village Green Preservation Society’, zoals Christopher voor elk deel een cover van een legendarische rockplaat onder handen neemt. Voor deel twee kalkeerde hij bijvoorbeeld een foto van The Stones. Zolang Christopher zijn handen van the backcatalogue van Get Ready houdt, mag hij voor mijn part nog wel enkele bisnummers spelen. (MS)


Christopher
‘Lovesong 3: Boulette’, Le Lombard (Polyptique), 56 blz., €13 (Franstalig)
****

24 August 2012, 17:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina