Strip Turnhout


Recensie

L’autre fin du monde (Rabin)

Ibn Al Rabin is geen exotische Arabische stripmaker, maar ‘gewoon’ het pseudoniem van Zwitser Matthieu Baillif, een minimalist van Geneefse uitgeverij Atrabile, die vandaag in meer dan één opzicht kan vergeleken worden met de Franse uitgeverij L’Association.

De silhouetten in zwart-wit van Al Rabin doen het ook nagenoeg zonder mimiek, en toch slagen ze er in een meeslepende tragikomedie te vertellen van, mede door de eigenzinnige bladschikking en losse kadrering, meer dan duizend pagina’s. Weduwnaar Milch wordt samen met de kleine gemeenschap waarnaast hij woont door het ectoplasma van zijn vrouw in ontnuchterend contact gebracht met het andere eind van het bestaan.

Met een (schijn-)primitieve beeldtaal weet de auteur de meest genuanceerde emoties en onuitgesproken gedachten over te brengen bij de lezer, en er af en toe ook nog een schitterende plaat bovenop te gooien ook. (KVR)


Al Rabin
‘L’autre fin du monde’, Atrabile, geen paginering, € 42.00.
****

27 August 2012, 12:26 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina