Strip Turnhout


Recensie

L’autre fin du monde (Rabin)

Ibn Al Rabin is geen exotische Arabische stripmaker, maar ‘gewoon’ het pseudoniem van Zwitser Matthieu Baillif, een minimalist van Geneefse uitgeverij Atrabile, die vandaag in meer dan één opzicht kan vergeleken worden met de Franse uitgeverij L’Association.

De silhouetten in zwart-wit van Al Rabin doen het ook nagenoeg zonder mimiek, en toch slagen ze er in een meeslepende tragikomedie te vertellen van, mede door de eigenzinnige bladschikking en losse kadrering, meer dan duizend pagina’s. Weduwnaar Milch wordt samen met de kleine gemeenschap waarnaast hij woont door het ectoplasma van zijn vrouw in ontnuchterend contact gebracht met het andere eind van het bestaan.

Met een (schijn-)primitieve beeldtaal weet de auteur de meest genuanceerde emoties en onuitgesproken gedachten over te brengen bij de lezer, en er af en toe ook nog een schitterende plaat bovenop te gooien ook. (KVR)


Al Rabin
‘L’autre fin du monde’, Atrabile, geen paginering, € 42.00.
****

27 August 2012, 12:26 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina