Strip Turnhout


Recensie

Carlos Gardel 1 (Muñoz & Sampayo)

De stripwinter van 2008 stond helemaal in het teken van José Muñoz, de Argentijnse tekenaar die vooral vanuit Parijs opereert. Reden van al dat feestgedruis: de man won de Grote Prijs van de stad Angoulême en was ere-gast op het festival, zeg maar gerust de striptegenhanger van het filmfestival van Cannes.

Naast een integrale heruitgave met daarin alle avonturen van hun bekendste personage Alack Sinner, was er ook nieuw werk van Muñoz & Sampayo, want bij Futuropolis verscheen het eerste deel van de in Stripgids 3 al door Muñoz aangekondigde stripbiografie van tangokoning Carlos Gardel. Grafisch ziet het er opnieuw schitterend uit, of ook op scenariovlak alles op zijn pootjes zal vallen is ons op dit moment nog niet geheel duidelijk. Daarvoor wordt het wachten op het tweede deel. (MG)


Muñoz & Sampayo
‘Carlos Gardel 1’, Futuropolis, 64 blz., € 16. (Franstalig)
***

22 August 2012, 16:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina