Strip Turnhout


Recensie

Carlos Gardel 1 (Muñoz & Sampayo)

De stripwinter van 2008 stond helemaal in het teken van José Muñoz, de Argentijnse tekenaar die vooral vanuit Parijs opereert. Reden van al dat feestgedruis: de man won de Grote Prijs van de stad Angoulême en was ere-gast op het festival, zeg maar gerust de striptegenhanger van het filmfestival van Cannes.

Naast een integrale heruitgave met daarin alle avonturen van hun bekendste personage Alack Sinner, was er ook nieuw werk van Muñoz & Sampayo, want bij Futuropolis verscheen het eerste deel van de in Stripgids 3 al door Muñoz aangekondigde stripbiografie van tangokoning Carlos Gardel. Grafisch ziet het er opnieuw schitterend uit, of ook op scenariovlak alles op zijn pootjes zal vallen is ons op dit moment nog niet geheel duidelijk. Daarvoor wordt het wachten op het tweede deel. (MG)


Muñoz & Sampayo
‘Carlos Gardel 1’, Futuropolis, 64 blz., € 16. (Franstalig)
***

22 August 2012, 16:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina