Strip Turnhout


Recensie

Het laatste station 1: Devil’s Cave (Linthout & Wielaert)

Urbanustekenaar Willy Linthout brengt naast de heel persoonlijke achtdelige graphic novel ‘Het jaar van de olifant’ nog enkele verhalen rond dood en zelfmoord op de markt. Ook deze trilogie ‘Het laatste station’ wijkt weer serieus af van zijn ‘Urbanus’-verhalen, al mag er hier gelukkig wel eens gelachen worden. In het voorwoord bij dit eerste deel wordt nogmaals gerefereerd naar de zelfmoord van Linthouts zoon en ook in het verhaal zelf worden we verschillende keren geconfronteerd met diverse vormen van rouwen, ook al gaat het in de eerste plaats om een vrij rauw politieavontuur. Het scenario wiebelt wat tussen realisme en fantasy en zou bv. ook kunnen dienen voor een tussendoortje van ‘Inspecteur Canardo’ van Sokal. Ook tekenaar Erik Wielaert weifelt tussen een realistische en een eerder schematische mise-en-scène van het verhaal en dat zet je bij een eerste lezing wel eens op het verkeerde been. Er volgen dus nog twee verhalen in deze cyclus ‘Het laatste station’: laten we hopen dat de trein niet ontspoort. Hier ging hij al enkele keren kort door de bocht. (MS)


Willy Linthout & Erik Wielaert
Het laatste station 1: Devil’s Cave, Standaard uitgeverij, 48 blz., € 7,5.
***

29 August 2012, 17:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina