Strip Turnhout


Recensie

De Familie Doorzon 30: De Vinex Factor (De Jager)

Het leek erop alsof Nederland een jaar of vijf geleden voor het eerst in de spiegel keek. Om dat te bereiken waren mensen als Pim Fortuyn of Paul Scheffer nodig, die er in slaagden een hoop thema’s op de maatschappelijke (en politieke) agenda te plaatsen. Dat was een beetje vreemd, want als de Nederlandse opiniemakers gewoon de voorbije kwarteeuw de strips over ‘De Familie Doorzon’ hadden gelezen, was hen al lang duidelijk geweest wat er in hun kikkerlandje bij de zee allemaal speelt. In ‘De Familie Doorzon’ stelde Gerrit De Jager van bij het begin – nooit gehinderd door enige politieke correctheid of een verborgen agenda – vrijwel alle maatschappelijke hete hangijzers aan de orde. Dat was taboedoorbrekend, en vooral bijzonder grappig. Taboedoorbrekend is De Jager niet meer, grappig nog wel. De reeks mag dan niet meer de impact hebben uit de beginjaren, De Jager blijft een fijn observator van wat er leeft in de Nederlandse maatschappij. (MG)


Gerrit De Jager
‘De Familie Doorzoon 30: De Vinex Factor’, Standaard Uitgeverij, 48 blz., € 4,95
***

29 August 2012, 16:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina