Strip Turnhout


Recensie

De Familie Doorzon 30: De Vinex Factor (De Jager)

Het leek erop alsof Nederland een jaar of vijf geleden voor het eerst in de spiegel keek. Om dat te bereiken waren mensen als Pim Fortuyn of Paul Scheffer nodig, die er in slaagden een hoop thema’s op de maatschappelijke (en politieke) agenda te plaatsen. Dat was een beetje vreemd, want als de Nederlandse opiniemakers gewoon de voorbije kwarteeuw de strips over ‘De Familie Doorzon’ hadden gelezen, was hen al lang duidelijk geweest wat er in hun kikkerlandje bij de zee allemaal speelt. In ‘De Familie Doorzon’ stelde Gerrit De Jager van bij het begin – nooit gehinderd door enige politieke correctheid of een verborgen agenda – vrijwel alle maatschappelijke hete hangijzers aan de orde. Dat was taboedoorbrekend, en vooral bijzonder grappig. Taboedoorbrekend is De Jager niet meer, grappig nog wel. De reeks mag dan niet meer de impact hebben uit de beginjaren, De Jager blijft een fijn observator van wat er leeft in de Nederlandse maatschappij. (MG)


Gerrit De Jager
‘De Familie Doorzoon 30: De Vinex Factor’, Standaard Uitgeverij, 48 blz., € 4,95
***

29 August 2012, 16:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina