Strip Turnhout


Recensie

Het boek van andere mensen (Smith)

Chris Ware lijkt meer dan ooit op weg om ook in de wereld van de Amerikaanse literatuur ook een grote meneer te worden. Het is ongetwijfeld niet zomaar dat schrijfster Zadie Smith voor de verhalenbundel ‘Het boek van andere mensen’ ook aan Ware vroeg om een verhaal te leveren. Voor dit boek voor het goede doel vroeg ze aan de belangrijkste Britse en Amerikaanse literatoren om een verhaal te schrijven. En de meesten, van Dave Eggers tot Nick Hornby, gingen daar ook op in. Ook Daniel Clowes maakte een verhaal (de opdracht was: ‘Verzin eens iemand!’), maar het is toch vooral Ware die hoge ogen gooit met een indrukwekkend kortverhaal. Ook niet onbelangrijk: de cover is van de hand van Charles Burns, terwijl de Britse Posy Simmonds het verhaal van Nick Hornby mocht illustreren. (TH)


Zadie Smith (redactie)
‘Het boek van andere mensen’, De Bezige Bij, 288 blz., € 24,99.
****

27 August 2012, 12:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina