Strip Turnhout


Recensie

De Killer 6: Modus vivendi (Jacamon & Matz)

Onze naamloze killer heeft een ’sabbatical’ van vier jaar achter de rug, is ondertussen getrouwd en heeft een zoontje. Maar ook hier kruipt het bloed waar het niet gaan kan en dus neemt hij zijn job als huurmoordenaar terug op. Zijn opdrachtgevers spelen deze keer echter een vreemd spelletje met hem.

Jacamon en Matz probeerden het succes van deze reeks te evenaren met hun ander stripkind ‘De Cycloop’, echter zonder succes. Een geluk bij een ongeluk misschien, want zo krijgen we toch nog een vervolg op de eerste Killer-cyclus. Het straffe aan deze reeks is dat je door de voortdurende interne tweestrijd van het hoofdpersonage een bevoorrechte kijk op zijn zielenroerselen krijgt en dat je als het ware een zekere sympathie voor deze koelbloedige moordenaar begint te voelen. (MS)

De ‘Killer’-serie heeft doorheen de jaren de allure van een graphic novel gekregen en Hollywoodiconen als Brad Pitt en regisseur David Fincher (‘Se7en’ en ‘Fight Club’) lopen momenteel met plannen voor een verfilming rond. (MS)

Luc Jacamon & Matz
‘De Killer 6: Modus vivendi’, Casterman, 56 blz. , € 9,80.
****

27 August 2012, 12:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina