Strip Turnhout


Recensie

De Killer 6: Modus vivendi (Jacamon & Matz)

Onze naamloze killer heeft een ’sabbatical’ van vier jaar achter de rug, is ondertussen getrouwd en heeft een zoontje. Maar ook hier kruipt het bloed waar het niet gaan kan en dus neemt hij zijn job als huurmoordenaar terug op. Zijn opdrachtgevers spelen deze keer echter een vreemd spelletje met hem.

Jacamon en Matz probeerden het succes van deze reeks te evenaren met hun ander stripkind ‘De Cycloop’, echter zonder succes. Een geluk bij een ongeluk misschien, want zo krijgen we toch nog een vervolg op de eerste Killer-cyclus. Het straffe aan deze reeks is dat je door de voortdurende interne tweestrijd van het hoofdpersonage een bevoorrechte kijk op zijn zielenroerselen krijgt en dat je als het ware een zekere sympathie voor deze koelbloedige moordenaar begint te voelen. (MS)

De ‘Killer’-serie heeft doorheen de jaren de allure van een graphic novel gekregen en Hollywoodiconen als Brad Pitt en regisseur David Fincher (‘Se7en’ en ‘Fight Club’) lopen momenteel met plannen voor een verfilming rond. (MS)

Luc Jacamon & Matz
‘De Killer 6: Modus vivendi’, Casterman, 56 blz. , € 9,80.
****

27 August 2012, 12:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina