Strip Turnhout


Recensie

Kaamelott 2: De magische zetels (Astier & Dupré)

Running gags en stripalbums leidden in het verleden niet gauw tot een geslaagd huwelijk. Morris kwam er bij zijn Lucky Luke wel eens mee weg, maar voor de rest? Astier besteedt zomaar even zeven bladzijden aan de verhuis van een werktafel in het Arthurhuishouden. In een Louis de Funès-film kan zo’n simpel gegeven tot het nodige dijengeklets leiden, in dit stripalbum haalt het vooral de vaart uit een nogal chaotisch verhaaltje over magische stoeltjes. Astier is natuurlijk groot geworden in diezelfde Franse humorschool en bewees met zijn televisiewerk al dat hij een echte kei is in het bedenken van verbaal wapengekletter. In Frankrijk dient deze stripreeks als extraatje bij de gelijknamige televisieserie en is daar een megasucces én verkoopstopper. Als we dit album ‘an sich’ bekijken valt het scenariogewijs toch iets te flauw uit. Een Vlaming heeft natuurlijk ook weinig zicht op het totaalpakket van Astiers ‘Kaamelott’-universum.

Stielman Steven Dupré is weer perfect op dreef en is als ‘Vikingkenner’ (cf. zijn knappe reeks ‘Wolf’) de gedroomde handlanger voor veelschrijver Astier. Kortom:  werktafels of  stoeltjes, Dupré weet altijd de meubelen te redden. (MS)

Alexandre Astier & Steven Dupré
‘Kaamelott 2: De magische zetels’, Casterman, 48 blz., € 7,95.
***

24 August 2012, 17:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina