Strip Turnhout


Recensie

Magasin General 3: De mannen (Loisel & Tripp)

In tijden van fastfood en druk-druk-druk-uitvluchten is een album als ‘Magasin General‘ een welgekomen verademing in het soms wat gecrispeerde striplandschap. Loisel (‘Peter Pan’, ‘Op zoek naar de Tijdvogel’) en Tripp nemen er namelijk de tijd voor: ze vertellen het verhaal op een rustige, maar tegelijk ook indringende wijze en de prachtige, heerlijk gedetailleerde tekeningen onderstrepen deze werkwijze alleen maar. Regelmatig wordt er ingezoomd op een detail: een fotokader, de kat des huizes…, zodat je echt in het verhaal meegezogen wordt en zelf deel lijkt uit te maken van de kleine commune.

In de eerste twee delen maakten we kennis met de kleurrijke inwoners van het dorpje Notre-Dame-des-Lacs en met nieuwkomer Serge. Nu maken de mannen van het dorp hun opwachting en dat zorgt voor de nodige wrevel in de kleine parochie én voor een serieuze stroomversnelling in het verhaal. Hoewel de reeks aanvankelijk aangekondigd werd als een trilogie, zet dit unieke duo (ze zorgen samen voor tekst én tekeningen) de samenwerking nog zeker drie albums verder. Gelukkig, want er valt nog een heleboel te vertellen. (MS)


Régis Loisel & Jean-Louis Tripp
‘Magasin General 3: De mannen’, Casterman, 80 blz. , € 14,95
*****

27 August 2012, 12:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina