Strip Turnhout


Recensie

Inspecteur Canardo 17: Dodelijke spijt (Sokal)

Na zeventien albums (achttien zelfs als je het nulnummer vol kortverhalen meetelt) mogen we er stilaan wel zeker van zijn dat de lelijke eend Canardo niet meer in een mooie zwaan zal veranderen. We zullen het moeten doen met deze zuipende, rokende, cynische eendversie van inspecteur Colombo, zoals in de gelijknamige televisieserie neergezet door Peter Falk. Dit keer belandt Canardo middenin regionale verkiezingen, moet hij een reeks moorden oplossen en krijgt hij een overspelzaak voor de kiezen. Zonder dat hij daar eigenlijk iets voor moet doen, lost hij alles netjes op, al is de ontknoping dit keer wel vrij voorspelbaar. (TH)


Sokal
‘Inspecteur Canardo 17: Dodelijke spijt’, Casterman, 48 blz., € 9,80.
***

22 August 2012, 16:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina