Strip Turnhout


Recensie

De Heer van de Messen 1: Bloedbroeders (Rondet & Henscher)

De geschiedenis van de middeleeuwse Hashshashin-sekte (het Franse ‘assassin’ is daar van afgeleid) uit het Midden-Oosten heeft bij historici al heel wat inkt doen vloeien. Deze goedgetrainde (zelf)moordenaars maakten hun vreselijke reputatie regelmatig meer dan waar en groeiden uit tot een alom gevreesd killerkorps. Het stripduo Rondet en Henscher doet nu ook een poging om de bloederige wetenswaardigheden rond deze mysterieuze beweging in een stripalbum te vatten en zet in dit eerste deel vooral de keiharde opleiding (op leven en dood) van de jonge rekruten in de verf. Dit op zich redelijk pakkend gegeven wordt echter zo clichématig uitgewerkt dat je zonder al te veel aandacht het album doorworstelt. Hoewel het scenario bulkt van de actie, weet de statische tekenstijl van Rondet elke spannende scène vakkundig de nek om te wringen. Bekijk even de ‘wapperende’ boernoes onderaan pagina drie en je merkt: het is huilen met de tulband op… (MS)


Fabien Rondet & Henscher
‘De Heer van de Messen 1: Bloedbroeders’, Casterman, 48 blz., € 11,50.
**

22 August 2012, 17:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina