Strip Turnhout


Recensie

Orbital 2: Breuken (Pellé & Runberg)

23ste eeuw:  heel wat planeten hebben zich verenigd in de Confederatie, maar tussen de verschillende leden van deze organisatie zit er regelmatig een haar in de boter. Tijd dus voor de eerste missie van de ruimteagenten Swany en Izzua. Die eerste is een mens, die tweede behoort tot de Sandjarrs en heeft het uitzicht van een alien uit de boekskes. Tekenaar Pellé gebruikt zijn ervaring uit de gamewereld om een heel nieuw universum te creëren, waarin knap uitgewerkte personages en adembenemende decors elkaar tegen een verschroeiend tempo ontmoeten. De grauwe inkleuring stoot in eerste instantie wat af, maar blijkt bij nader inzien de sombere sfeer van dit avontuur nog eens extra in de verf te zetten.

Scenarist Runberg (Hammerfall)  levert een vrij klassiek en degelijk avonturenverhaal af, maar vond het spijtig genoeg toch nodig de  ongeschreven wet te volgen die zegt dat een sciencefictionverhaal moet bulken van de moeilijke namen. Ravian kan in elk geval met een gerust hart op pensioen gaan: de opvolging is verzekerd. (MS)


Serge Pellé & Sylvain Runberg
‘Orbital 2: Breuken’, Dupuis (Spotlight), 56 blz., €5,25
***

29 August 2012, 16:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina