Strip Turnhout


Recensie

Jerome K. Jerome Bloks 20: Einde contract (Dodier)

Een auteur die al twintig jaar lang aan één en dezelfde reeks werkt, moet doorgaans op niet veel aandacht van de media rekenen. Alles is al eens gezegd, lijkt het wel. Een goedgemaakte reeks heeft zijn publiek gevonden, maar wordt amper nog besproken. Alleen een jubileum kan daar voor even verandering in brengen. ‘Jerome K. Jerome Bloks’ van Dodier is zo’n reeks, die een bijzonder aanstekelijke mengeling van actie, avontuur en humor presenteert. De strips over de onhandige private eye die zijn naam aan de reeks gaf, zijn nergens wereldschokkend. Maar ze zijn al twintig albums lang bijzonder goed gemaakt. Perfect gedoseerde en getimede verhalen, op een meeslepende manier in beeld gebracht, bijzonder prettige lectuur. Niet altijd even verrassend, maar altijd vakwerk. ‘Einde contract’ is het afsluitende deel van een tweeluik, en bewijst eens te meer dat Dodier zijn vak kent. (ZS)


Dodier
‘Jerome K. Jerome Bloks 20: Einde contract’, Dupuis (Collectie Spotlight), 48 blz., € 5,25.
***

27 August 2012, 12:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina