Strip Turnhout


Recensie

Buck Danny 52: Vermist (Bergèse)

‘Vermist’ is het laatste ‘Buck Danny’-album van de hand van Francis Bergèse. Hij nam dertig jaar eerder de tekenpen over van Victor Hubinon, die de reeks veertig albums lang vorm had gegeven. Aanvankelijk werkte Bergèse nog met geestelijke vader Jean-Michel Charlier als scenarist, later nam hij ook de verhaallijnen voor zijn rekening.

Bergèse had al bewezen dat hij vliegtuigen kon tekenen, onder meer in stripbewerkingen van de ‘Biggles’-romans, die ook Willy Vandersteen wisten te inspireren tot een stripversie. De vliegtuigen en de berglandschappen van Bergèse zien er ook in dit 52-ste album uit de reeks nog altijd bijzonder aardig uit. De personages zijn evenwel nogal vlak en uitdrukkingsloos. ‘Buck Danny’ blijft een vaardig gemaakte reeks, helemaal op maat van zijn publiek (meer luchtvaartadepten dan stripliefhebbers), die evenwel manifest de beperkingen van dit soort formulestrips duidelijk maakt. De voorspelbaarheid loert niet om de hoek, nee, ze houdt je vanaf de eerste pagina gezelschap. (MG)


Francis Bergèse
‘Buck Danny 52: Vermist’, Dupuis, 48 blz., € 5,25
**

22 August 2012, 17:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina