Strip Turnhout


Recensie

Mooie navels 3: Vriendin aan het lijntje (Delaf & Dubuc)

De bakvissen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Als u dat nog niet wist, moet u dringend een album van ‘Mooie navels’ in huis halen, een strip die zich nadrukkelijk tot tienermeisjes richt, en met het nieuwe, derde album ‘Vriendin aan het lijntje’ op kruissnelheid lijkt gekomen. Stilaan wordt duidelijk dat ‘Mooie navels’ veel meer is dan zomaar een strip over vaak hysterische, manzieke meisjes met een obsessie voor de jonge motorgod John John. In de wereld van ‘Mooie navels’ blijkt niets te zijn wat het lijkt. Harten worden gebroken, maar niet op de manier die je zou verwachten. Ook de familiale situatie van de meisjes blijkt niet zo vanzelfsprekend. ‘Mooie navels’ is een strip die voor een heel specifiek publiek gemaakt wordt (een doelgroep die de strip ook meteen oppikt als je hen een album in hun handen stopt), en in zijn genre met gemak de concurrentie overklast. (MG)

Delaf & Dubuc
‘Mooie navels 3: Vriendin aan het lijntje’, Dupuis, 48 blz., € 5,25.
****

22 August 2012, 17:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina