Strip Turnhout


Recensie

Mooie navels 3: Vriendin aan het lijntje (Delaf & Dubuc)

De bakvissen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Als u dat nog niet wist, moet u dringend een album van ‘Mooie navels’ in huis halen, een strip die zich nadrukkelijk tot tienermeisjes richt, en met het nieuwe, derde album ‘Vriendin aan het lijntje’ op kruissnelheid lijkt gekomen. Stilaan wordt duidelijk dat ‘Mooie navels’ veel meer is dan zomaar een strip over vaak hysterische, manzieke meisjes met een obsessie voor de jonge motorgod John John. In de wereld van ‘Mooie navels’ blijkt niets te zijn wat het lijkt. Harten worden gebroken, maar niet op de manier die je zou verwachten. Ook de familiale situatie van de meisjes blijkt niet zo vanzelfsprekend. ‘Mooie navels’ is een strip die voor een heel specifiek publiek gemaakt wordt (een doelgroep die de strip ook meteen oppikt als je hen een album in hun handen stopt), en in zijn genre met gemak de concurrentie overklast. (MG)

Delaf & Dubuc
‘Mooie navels 3: Vriendin aan het lijntje’, Dupuis, 48 blz., € 5,25.
****

22 August 2012, 17:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina