Strip Turnhout


Recensie

Voor het ongeluk geboren 1 (Grenson & Lapière)

Met hun respectievelijke reeksen ‘Niklos Koda’ en ‘Luka’ bewezen tekenaar Grenson en scenarist Lapière al dat ze een goed onderbouwde avonturenreeks op poten kunnen zetten. Nu ze voor deze minireeks de krachten bundelen, ontpoppen ze zich zowaar tot de gebroeders Dardenne van het stripmedium door een geëngageerd album op de markt te brengen dat zich afspeelt in de grauwe voorsteden van Charleroi. Hoofdpersonage Julie zit in de gevangenis op beschuldiging van moord en via diverse tijdssprongen kom je te weten wat er aan haar arrestatie voorafgegaan is. Hoewel het album pretendeert een realistische beschrijving van een alledaags melodrama te zijn, zit de sfeerschepping niet helemaal snor: Julie is net iets te mooi, Charleroi ontbeert dat tikkeltje mistroostigheid, de scherpe kantjes missen weerhaken. (MS)


Olivier Grenson & Denis Lapière
‘Voor het ongeluk geboren 1’, Dupuis (Vrije Vlucht), 60 blz., €14.
***

24 August 2012, 17:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina