Strip Turnhout


Recensie

Voor het ongeluk geboren 1 (Grenson & Lapière)

Met hun respectievelijke reeksen ‘Niklos Koda’ en ‘Luka’ bewezen tekenaar Grenson en scenarist Lapière al dat ze een goed onderbouwde avonturenreeks op poten kunnen zetten. Nu ze voor deze minireeks de krachten bundelen, ontpoppen ze zich zowaar tot de gebroeders Dardenne van het stripmedium door een geëngageerd album op de markt te brengen dat zich afspeelt in de grauwe voorsteden van Charleroi. Hoofdpersonage Julie zit in de gevangenis op beschuldiging van moord en via diverse tijdssprongen kom je te weten wat er aan haar arrestatie voorafgegaan is. Hoewel het album pretendeert een realistische beschrijving van een alledaags melodrama te zijn, zit de sfeerschepping niet helemaal snor: Julie is net iets te mooi, Charleroi ontbeert dat tikkeltje mistroostigheid, de scherpe kantjes missen weerhaken. (MS)


Olivier Grenson & Denis Lapière
‘Voor het ongeluk geboren 1’, Dupuis (Vrije Vlucht), 60 blz., €14.
***

24 August 2012, 17:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina