Strip Turnhout


Recensie

Terug op Aarde (Ferri & Larcenet)

‘Terug op Aarde’ is min of meer de stripversie van ‘In de natuur wou ik gaan leven’, het klassieke plattelandslied van Wannes Van de Velde: ‘In de natuur wou ik gaan leven/Ver van de vrouwen van de stad/ Maar als ik er veertien dagen zat/ ‘k Wou dat ik er meegenomen had’. Zoiets dus. In gags van telkens twee stroken doen scenarist Ferri en tekenaar Larcenet (bij het strippubliek vooral bekend van zijn ‘De dagelijkse worsteling’) het relaas van striptekenaar Manu Larssinet (wink wink, nudge nudge, say no more!) en zijn vriendin Mariette, die zich op zoek naar inspiratie, rust en zichzelf terugtrekken op het Franse platteland. Het resulteert in een tegelijk eerlijk, warm én grappig stripje over het leven zelf. (TH)


Jean-Yves Ferri & Manu Larcenet
‘Terug op Aarde’ (2 delen verschenen), Oog en Blik, 48 blz. per deel, € 13,50.
***

27 August 2012, 12:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina