Strip Turnhout


Recensie

Birma (Delisle)

De Franse stripmaker Guy Delisle heeft zijn striproeping gevonden in getekende verslagen van zijn langdurige verblijven in het buitenland. Na China en Noord-Korea is het dit keer de beurt aan Birma, een in zichzelf gekeerde dictatuur waar buitenlanders in het beste geval gedoogd worden. Mooi is hoe Delisle er naarmate het verhaal vordert achterkomt wat dat precies betekent, in een dictatuur leven. In de politiestaat die Birma is brengt de argeloze buitenlander zelfs mensen ongewild in gevaar. Delisle is geen groot, maar wel een efficiënt tekenaar, die aan de hand van schijnbaar alledaagse details een beklijvend beeld schetst van het leven in een autocratisch geleide samenleving. (ZS)


Guy Delisle
‘Birma’, Oog&Blik, 266 blz., €24,95.
***

24 August 2012, 17:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina